Fem dykkere havde planlagt en tur til Tyskland i kristi-himmelfartsferien. Afgang fra klubben onsdag eftermiddag, hvorefter turen gik mod første stop ved Hemmoor, Kreidesee. Vi overnattede ved et hyggeligt Gasthaus i nærheden, der heldigvis også serverede kolde fadøl sidst på aftenen, hvor vi ankom.
Mineduk.jpg

Torsdag

Vi tog et par dyk i Kreidesee som lå på vejen, hvilket gav god mulighed for at checke udstyret inden minerne og justere de sidste småting. Dykkene gik fint for alle, og vi havde sjov med scootere. Dennis og Morten fra klubben var også i Kreidesee samtidigt i forbindelse med CCR kursus, så vi var godt repræsenteret og vejret var perfekt. Efter dykkene og genfyldning af flasker kørte vi mod Nuttlar omkring 4 timers kørsel sydpå fra Hemmoor. Vi skulle overnatte på et kloster, og efter tilgivelse fra Nonnen fik vi også checket ind uden for åbningstid.

 
Fredag
 
I minerne skulle vi dykke i to hold, ét hold med Peter Valler, Anders Grankvist og Peter Særmark og ét hold med Søren Theilgaard og Daniel Rømer. Sidstnævnte har ikke hulecertificat og vi dykkede derfor med lokal huleinstruktør som guide. Nuttlar minen er et stort system og en stor del af minen har lav dybde (<15m). Den lave dybde giver mulighed for længere dyk med lavt luftforbrug og uden dekompression. Begge hold fik to gode dyk, dykkene var en stor oplevelse med rigtigt mange detaljer og varierende formationer. Søren T fik problemer med en utæt HP slange, men det blev med hurtig hjælp afhjulpet i overfladen med en udskiftning, hvilket ellers havde sat en stopper for dykket. Super service. Vandtemperaturen på 7 grader og dyk på en time og derover gjorde at alle var glade for varmesystem. Efter dykkene var stemningen høj og dagen blev sluttet af med et par kolde øl og historier.
 
Lørdag
 
En halv times kørsel fra klosteret ligger et andet mine system kaldet Felicitas. Minen er dybere med første niveau omkring 30m. Også her var der mulighed for lokal instruktørguide, og vi kunne derfor alle være med. Flaskerne blev fyldt med en lidt for tyk nitrox-blanding for at øge bundtiden. En del af minen er nyere med store maskiner og imponerende store rum. Begge hold dykkede den nye del i første dyk, og kom op med smil på læben. Peter S fik desværre dragtproblemer og måtte sidde over lørdag. Andet dyk gik mod en ældre del af minen, hvor vi blandt andet så sprængstofdepotet og sigten var her super god. Den gode sigt og andre dykkere i vandet gav en fantastisk dybdefornemmelse, og vi fik lidt til at dykker længere og længere ud. Men det måtte vi desværre ikke.