Torsdag d. 28.10.2021 var vi 8, der skulle af sted til Flekkefjord i Norge for at dykke. Det var Valler, Daniel, Lars, Kildegård, Alistair, Frank, Mathias og jeg selv. 

Jeg havde forventningsfuldt ventet på denne dag, da jeg havde hørt meget godt om dykning i Norge og det var min allerførste tur dertil.

Vi fik pakket og kørte af sted i 2 biler mod Hirtshals, hvor vi fik spist aftensmad på en grill inden vi skulle om bord på færgen mod Kristiansand. Vi havde rigtig god tid, for det viste sig, at vi skulle med færgen en hel time senere end vi først troede. :-) Mathias havde engelsk stil for, som han skulle afleveres samme dag og han nød godt af, at det netop var Alistair, at vi havde med i vores bil. :-)

På færgen blev der snakket, sovet på gulvet og i stolene samt handlet ind. Bl.a. blev der til stor glæde for mig købt kaffe, for det var ikke blevet indkøbt og det havde jeg haft svært ved at undværre i de tre dage, at vi skulle være af sted. Der blev også købt chokolader til dykkerdagene.

Vi ankom til Kristiansand og var vist alle godt trætte, men skulle lige køre det sidste stykke vej til Flekkefjord, som tog omkring 1½ times tid.

Troede selv, at det var på hovedet i seng efter vi fik tømt bil, men nogle var blevet helt friske af at tømme bil og skulle lige have øl, inden de skulle sove. Vi sov 7 mand i værelset med køjesengene, imens den mest snorkende fik lov at sove alene i stuen på medbragt luftmadras. :-)

Vi havde aftalt at sove så længe vi kunne den første dag. Jeg stod op som en af de første og sikke da et view der mødte mig, da jeg kikkede ud af vinduet. Det var imponerende flot natur. Vi havde fået lov at låne dykkerklubbens klubhus, der lå helt ned til vandet.

<a href=

Vi fik gjort morgenmad klar, men skulle samtidig også have styr på parkering, hvilket for mit og Franks tilfælde viste sig at være en større udfordring. Da det endelig var klaret fik vi spist og ryddet op efter os selv, hvorefter vi gik i gang med at gøre klar til dagens dyk, hvor vi skulle starte med at dykke på Gudrun, som er et vrag, der ligger på 14 - 48 meters dybde. 

Vi sejlede ud til Gudrun, som kun tog omkring et kvarters tid. Jeg var helt begejstret over den skønne natur, der omgav os. Det var mega flot. 

Vi havde allerede hjemmefra dannet makkerpar. Valler og Daniel var de første, der dumpede i, hvorefter det var mig og Alistair efterfulgt af Kildegård og Lars og til slut Frank og Mathias. Det var imponerende at dykke på dette vrag og med kanon sigt, men åbenbart var der ting, som jeg ikke havde lagt mærke til, som alle andre så. Kunne derfor glæde mig over, at jeg vidste, at vi skulle dykke på vraget igen om søndagen.

Vores andet dykkerspot var Megåsvika, som var et naturdyk. Også kanonflot og igen med super fin sigt.

Da vi kom hjem og havde læsset udstryr af osv. blev der serveret nachos med ost til eftermiddagsmad inden der så småt skulle gøres klar til aftensmad, som bestod af masser af kød, pommes frites og sovs. Hertil og resten af aftenen masser af øl og sodavand. 

Dagen efter hed første dykkerspot Katedralen, hvor vi skulle dykke igennem en hule, der startede på 15 meter dybde og endte på 30 meters dybde. Skulle overvinde mig selv en smule for at dykke ind i hulen og var også en smule nervøs inden, men det viste sig, at det ikke var noget problem, så jeg endte med at dykke igennem hulen hele 2 gange. Bryder mig ellers ikke meget om at dykke steder, hvor jeg ved, at jeg har noget over hovedet og altså ikke bare lige kan gå op. Hulen var dog ikke ret lang og man kunne ret tidligt se udgangen. Da man kom ud af hulen var der bare langt ned endnu, selvom man lå på 30 meter der. Det var helt fantastisk og igen helt fantastisk sigt.

Dagens andet dykkerspot var Undhammer, hvor der dels var et lille vrag, som der dog ikke var meget tilbage af og et kunstigt rev, der lignede ldt et pindsvin.  

Igen blev der efter hjemkomst til klubhuset indtaget eftermiddagsmad i form af hotdogs og senere aftensmad bestående af masser af kød, pommesfrites og sovs. Hertil igen masser af øl og sodavand. Til aftensmaden blev der også serveret agurk, da jeg mente, at vi vist alle var i underskud hvad angik grøntsager. Der var dog ikke så meget rift om agurken som alt det andet. :-)

Sidste dag stod vi tidligt op, så vi kunne nå vores allersidste dyk på denne Norgestur, som skulle være på Gudrun. Jeg, Alistair og Lars skulle have vores dybe dyb denne dag i forbindelse med deep diver kurset. Vi skulle bl.a. skrive vores navn bagfra og jeg er fortsat spændt på, om jeg har fået det skrevet rigtigt. :-) Denne gang så jeg roret, som jeg ikke huskede at have set første dag. Fantastisk dyk på Gudrun igen.  

Tidsmæssigt var vi i god tid, da næsten det hele klappede og vi kom af sted ud og dykke tidligere end først aftalt. Vi fik skyllet udstyr, pakket, gjort rent og kørte af sted mod Kristiansand, hvor vi ankom i rigtig god tid. Tolderne kom og tjekkede vores biler og underede sig lidt over alle de dykkerdragter, at vi havde i traileren - indtil de fandt ud af, at vi var 8 dykkere af sted. 

<a href=

På færgen blev der spist lidt forskelligt mad og efter ankomst til Hitshals gik turen hjemad til ANSK, hvor vi hurtigt fik pakket ud og fordelt den mad, der ikke var blevet spist på turen.

Jeg håber bestemt ikke, at det er sidste gang, at jeg har dykket i Norge.