Følgende turberetning er skrevet af Gitte Lykke:

Søndag den 11.juli kl.8.00 mødtes 10 m/k i klubben.

Deltagerne var en blandet folk af erfarne dykkere og nye med mindre erfaring (inkl. jeg selv, der skulle med på tur for første gang – jeg er OWD certificeret).

Der blev aftalt at lave samkørsel – 3 biler med trailer og de to både. Kontrol af udstyr, kontrol af bliklys m.m., så alle var tilpas med situationen. Nye blev sat ind i turen og alle havde mulighed for at stille opklarende spørgsmål før afgang.

Ved ankomst til Strandby var der igen fælles udpakning, bådene sat i vandet, alle interesserede blev introduceret i, hvad der var bedst og hvorfor.

Før vi steg i bådene blev dyk gennemgået ned til mindste detalje, der blev aftalt, hvem der var makker med hvem, spurgt til om alle var okay. Alle hjalp hinanden og der kunne sættes kurs mod lokationen.

Bombarden havde lidt større udfordringer på vandet end NSK-RIbben, men vi nåde Korallerne (eller "Det boblende Rev”) beliggende ved øgruppen Hirsholmene. Da ankeret var fastgjort, blev de to både ”bundet” sammen, så vi hele tiden var sammen.

Som forholdsvis ny dykker var jeg naturligvis spændt på, hvordan det skulle blive at dykke fra RIB med mennesker, jeg ikke har kendt særligt længe. Men man hjælper hinanden hele tiden og alt blev aftalt den erfarne makker, så oplevelsen var derfor god. Korallerne ligger på 9 m. dybde, sigtbarheden var på bunden var ca. 8 meter. Mit dyk varede 44 minutter, det var fint i våddragt (7 mm.).

Mens hold 2 var i vandet, blev det aftalt at forsøge med en anden lokation. Udfaldet blev vraget ”Freja”, der ligger lidt længere ude. Freja ligger på ca.18-27 meter og har en længde af ca.7 meter, dvs. at jeg med OWD også havde mulighed for at deltage i dyk 2 selvom, der var ændret planer undervejs. Igen var det muligt at sige til og fra efter hver enkeltes personlige behov.

Sigtbarheden omkring Freja var 4-5 m, mit dyk her var på 30 minutter, hvilket passede med nogle gange rundt om vraget og derfor også et godt dyk trods våddragt.

Turen tilbage til kysten var fin, bølgerne havde lagt sig, alle fik hjulpet med at pakke op, opgaver uddelegeret efter behov, der blev pakket trailer og biler.

Vi var hjemme i klubben kl.ca.17.30 (lidt senere end beregnet). Tålmodigheden fra de gamle garvede dykker er fantastisk, endnu engang blev alle vi nye sat ind i, hvordan både, motor m.m. skulle skylles og sættes på plads. Hele oplevelsen skulle være og var et fælles ærinde.

Nogle takkede herefter af og kørte hjem, andre sad i klubben, snakkede, skrev logbog og fik fyldt flasker ved samme lejlighed.

Alt i alt en god og oplevelsesrig tur i godt og trygt selskab.