Vejrudsigten 20-22 grader og fladt vand lørdag d. 5/6-2021, så der blev slået en ribtur med destination vestkysten.

Vi fik mandefald i sidsgte øjeblik pga. sygdom, så vi var 4 som mødtes i klubhuset lørdag morgen til rådslagning. Pga. vi kun er var 4 blev det kurtigt besluttet, at vi ville tage klubbens mindste RIB "Bombarden". Bombarden er så stor, at der nemt er plads til 4 dykkere med udstyr, men samtidig så lille at den kan sættes i fra stranden.

Destinationen blev besluttet til at være Faros, hvorfor bilerne kørte til stranden ved Kandestederne, hvorfra der kun er ca. 10 minutters sejllads. 

 

 

Båden røg hurtigt i vandet, og efter en kort sejltur var vi fremme ved Faros, som er bøjet af og derfor nem at finde. 

Fra overfladet så sigten rigtig god ud, men det første hold i vandet, Valler og Meyer, kunne hurtigt konstatere, at sigten mere eller mindre forsvandt på omkring 20 meters dybde. Dækket på Faros ligger på omkring 22 meter, så den dårlige sigt gorde man ikke rigtig kunne få indtryk af hvor kæmpe stort et vrag det egentlig er. Det blev til en hurtig tur i maskinrummet og igennem styrhuset inden det gik mod overfladen efter mindre end 30 minutter. Hold 2, Romana og Frank, som ikke tidligere havde været på vraget fik også et ok dyk omkring styrhuset. På masten på ca. 16 meters dybde var sigten rigtig god, og der gik store stimer af fisk - så lidt var der da at se på.

 

Med alle oppe i båden blev det hurtigt aftalt, at vi ville droppe dyk 2 på Faros, og i stedet sejle over til Rødspættedamperen som kun ligger 1,8 sømil fra Faros. 

I det fine vejr var det ingen sag lige at smutte derover.

 

Rødspættedamperen er ikke bøjet af, og da Bombarden har kun ekkolod, men med dette samt koorinaterne fra vragguiden fandt vi nogenlunde hurtigt vraget og smed anker. 

Vraget hedder egentlig Sofar, men det er ikke uden grund vi i nordjylland kalder det Rødspættedamperen, så hold 1 hoppede i vandet medbringende et par "fiskestænger".

På damperen var sigten udemærket med en 4-6 meter, og man fornemmer hurtigt, at der er tale om et halvstort vrag, som dog er meget brudt op.. Men nok om vrag - det var ikke der fokus lå, da vi først kom der ned, da vi hurtigt kunne se der stort set stod torsk i samtlige sprækker og revner. "fiskestængerne" blev ladt og de næste 30 minutter foregik mere eller mindre i en blodrus. Hold 2 fik også en "fiskestang" med ned og havde et godt dyk.

Dagens fangst blev 6 mellem størrelse torsk og en kæmpe rødspætte. VI har desværre ikke billeder af selve dykket på damperen  - det havde vi ikke tid til :)

Alle glade efter 2 god dyk og et par oplevelser rigere gik turen retur til stranden  hvor bden blev hevet o, og trukket med tilbage til Nørresundby.