Turberetning af Søren Bokser

Torsdag d. 22 oktober skulle 6 dykkere, Henrik, Peter, Allan, Daniel, Steffen og Søren have sejlet til Haugesund i Norge og afvikle dykkerturen, der blev aflyst i foråret. Men corona sitautionen var ikke blevet bedre siden foråret, så atter en gang måtte turen til Norge aflyses, og der måtte findes et alternativ dykkersted.

  

Valget faldt på Kreidesee i Tyskland, som det bedste sted til årstiden og den noget usikre sitaution vi befinder os i. Det viste sig dog hurtigt at vi ikke var de eneste der havde fået denne brilliante ide med dykning i Kreidesee i den weekend da alle hytter var fuldt booket ved dykkerstedet. Men det lykkedes at få book en lejlighed ved dykkercenteret tæt på søen. Da indkvartering og tjek på opdatering på coronasitautionen var klaret, mødtes tirsdag aften i klubben og fik pakket traileren med alt grejet, som Henrik tog med hjem til Blendstrup natten over.

Torsdag morgen mødtes alle på nær Henrik og Daniel hos Steffen og fik pakket alt maden og anden proviant ned i Allans bil, og så var der dømt safari kørsel mod grænsen inden myndighederne lukkede ned. Henrik og Daniel nåede først til grænsen og fik købt ind til turen i form af øl og vand, mens de resterende kørte over grænsen lidt senere og satte kursen mod det aftalte mødested, som i dette tilfælde var en restaurant ved navn "O´felder".

Restautant O´felder var dog et lavpunkt af format, da det viste sig at være en lukket kro, der kunne have været en kulisse fra den danske film "Blinkende Lygter". Alternativet var en Burger King der blev indtaget i bedste western stil med mundbind der dækkede det meste af fjæset, og en blanding af engelsk og dårlig tysk.

Efter et vel overstået måltid gik turen atter syd over, en hurtig sejlads over Elben og lidt ekstra kørsel, var vi fremme ved den lejede lejlighed og dykkersted.

Så var det tid til indtjekning hos dykkerfatter, som foregik uden problemer. Traileren med grejet blev parkeret tæt på søen, og så var det tid til et par eftermiddagsdyk. Efter 2 gode dyk på et par timer sammenlagt var det blevet mørkt, og et par mand blev sendt i byen efter pizza, mens de resterende fik pakket traileren sammen. Så blev der spist pizza, drukket et par pilsnere og fortalt røverhistorier inden det var sengetid.

Fredag og lørdag gik med masser af dykning, god mad tilberedt i lejligheden, samt øl og flere røverhistorier. De forskellige "seværdigheder" der er af dykkermål i søen omfatter blandt andet en glasfiber haj, en flyvemaskine, en nøgen manequindukke hvis bryster er blevet overgramset af ikke så få dykkere. Den måske bedste seværdighed er dog Der Rüttler broen med lastbilen og tragten til aflæsning af kridt, som blev dykket på mere end et par gange.

Søndag morgen var det tid til at pakke sammen og få ryddet op i lejligheden, inden afgang til Danmark.
Der blev dog tid til lidt spænding på vej hjemover, i form af en flok løsslupne køer der valgte at krydse vejen et ukendt sted i det Nordtyske.

Vel ankommet til grænsen skulle der gøres lidt indkøb og spises burgermad, alt sammen i god ro og orden, og selvfølgelig iført mundbind. Turen over grænsen til Danmark forløb uden problemer og efter aflæsning af Daniel i Skanderborg, gik turen det sidste stykke til Nørresundby.

Dette var også enden på en kanon dykkertur med masser af gode dyk, hygge og god mad. Tak for turen!

Kreidesee

Kommentarer  

#1 Peter Valler 12-11-2020 20:17
Tak for turen.

Log ind for at skrive kommentarer