For et par uger siden var seks NSK dykkere afsted på den næsten årlige tur til Djursland. Vi mødtes i klubben fredag eftermiddag, klar på et par hyggelige dykkerdage i det østjyske. Efter den obligatoriske omgang roden med trailerens lysanlæg – som denne gang viste sig at være bilens skyld – kom vi afsted. Det viste sig hurtigt at vi så småt er ved at være en gruppe midaldrende mænd, når man ikke engang kan køre fra Aalborg til Grenaa uden tissepause. J

I Grenaa låner vi dykkerklubben Plasks klubhus, som ligger i Grenaa havn så vores RIB kan ligge lige uden for klubhuset hvilket gør forholdene perfekte. Daniel mødte os i klubhuset og vi fik hurtigt pakket ud og kom på plads.

Bjarke havde stået for indkøb af mad til turen, men aftalen var at vi alle havde spist aftensmad fredag inden vi tog hjemmefra. Dog var vi så sultne efter ankomst at vi sendte stafet afsted til den gyldne måge efter forsyninger. Den blev skyllet ned med en passende mængde øl og så i seng.

Tidligere var Djursland turen kendt som en UV-jagttur men med nye EU regler, måtte det reduceres til fiskestang som Jonas stod for med et udvalg af forfang osv. Men det viste sig at være mere effektivt end at skyde fiskene… who knew?

Lørdag morgen stod vi tidligt op (HA!) – og så gik turen ellers mod dagens første dykkermål. Der var høj solskin, og temmelig fladt vand, så humøret var højt (hos de fleste…). Dagens første dyk var vraget Prammen. Fin sigt og kun lidt strøm, så vi fik de tre dykkerhold overstået ret effektivt. Vi dykkede Valler/Rømer, Bjarke/MC og Jonas/Steffen. Efter en kort sejltur var vi klar til dagens andet mål Jørgen Strøm, her var sigten endnu bedre og det må nok siges at være dagens bedste vragdyk, da der stadig var en del detaljer at se, både udenfor og ’indenfor’. Dagens tredje vrag var Felicia, et efterhånden MEGET nedbrudt vrag, og primært kun med småliv omkring, men også et fint dyk fordi sollyset og den fine sigt gjorde det til et rigtig godt dyk. Dagens sidste dyk blev på meget lavt vand ved Hornæs fyr – og i masser af strøm. De fleste af os havde ikke meget luft tilbage til dette dyk, så der blev trænet lidt SMB opsætning, da de færreste kom tilbage til ankertovet. Men fire dyk på én dag var slet ikke værst, især ikke når man medregner den fine sigt, høj sol, lunt vand, det smukke landskab og det gode selskab.

Derefter gik turen tilbage til klubhuset, hvor de fangede fisk blev renset og filteret, flaskerne blev fyldt og aftensmaden blev tilberedt. Dagens ret var, nærmest som foreskrevet i NSKs vedtægter, rigelige mængder rødt kød med hvad der hører sig til. Og så brillerede Bjarke med en fantastisk dessert - et-eller-andet med skildpaddeis og masser af alkohol, himmelsk! Derefter lidt flere røverhistorier og så i seng.

Om søndagen tog vi os sammen og kom ret faktisk hurtigt afsted så vi alle kunne nå at få lavet to dyk, inden turen gik hjemad. Da vi sejlede ud blev vi mødt af ret tæt tåge som bare blev tættere som vi sejlede ud. Så vi blev enige at ændre planerne til vrag som lå lidt tættere på kysten. Første vrag blev Nona, et vrag som også er meget nedbrudt men der var rigtig god sigt og masser af lys. Selvom vraget var nedbrudt var det stadig muligt at fornemme detaljerne og livet var rigtig fint. Så undertegnede fik skudt løs med kameraet (se galleri). Turens sidste vrag blev på Ida, en mindre fiskekutter, hvor sigten var den ringeste på hele turen, men til gengæld var der store stimer af fisk som stod på vraget. Vraget er det absolut nyeste af de vi fik dykket, så overbygning osv. er stadig fuldt intakt. Jonas sprang dette dyk over, så andet hold blev et tremandshold med Bjarke, MC og Steffen. Så vi kunne hurtigt få sat kursen tilbage mod havn og komme hjemad. 6 rigtige fine dyk på halvanden dag, slet ikke så ringe.

Undervejs på hele turen var der masser af brandmænd i vandet, så vi en hyppig diskussion i RIB’en var hvad den bedste lindring nu var. Det skal siges at trods noget ubehag, var der ingen der valgte at forsøge sig med P-ventilernes indhold som smertelindring. Undertegnede har bestemt at der nok skal medbringes lidt eddike i dry-bag’en på fremtidige efterårsdyk.

Tak for en rigtig fed tur!

Deltagerne var: Valler, Rømer, Jonas, Bjarke, MC, Steffen.

Djursland 2019