Der var lagt op til den helt store hummerfest, da fredningstiden endelig var forbi og den første hummertur til Livø var planlagt. Peter Valler, Peter MC, Bjarke Høgdahl, Kasper Schier, Jonas Bælum og Henrik Kildegaard var klar til afgang 830 fra klubben. Og da vi en times tid senere ankom til slæbestedet viste vejr og fjorderen sig fra sin flotteste side. Vi var hurtige med klargøring og snart var vi klar til at sejle ud.

hummer1

hummer2

Allerede kl 11, kunne første hold som bestod af 2 X Peter  hoppe i vandet og kort tid efter Fulgte hold 2 som var Jonas og Kilde. Og da hold 1 var tilbage i båden var det hold 3 Bjarke og Kasper der kunne hoppe i.
Da alle atter var tilbage i båden, var det en forholdsvis god høst af hummere der var taget med op af vandet, og derfor blev vi også enige om at tag et dyk mere samme sted, så som dyk et røg vi i igen. Men denne gang havde de smarte hummere luret os og havde gemt sig godt og grundigt, og mange af dem vi fandt var stadig med rogn. Det var dog værd at bemærke at der var rigtig mange små hummere så det tegner godt. Under overfladen var temperaturen 16 grader og sigten lå mellem 0,5 til 1,5 M Ikke lige frem super sigt. Efter alle atter var tilbage på båden beluttede vi at flytte os lidt og tag et 3. dyk på et nyt rev. Peter MC ville droppe 3. dyk da han havde fået nok, og Jonas var lav på luft, så Valler & Kilde hoppede i sammen til 3 dyk efterfulgt af Bjarke og Kasper. Efter et hurtigt kort dyk på kun 20 minutter kunne vi atter vende tilbage til både med en god fangst.  Alle var enige om at det havde været en god tur, og netop som vi skulle til at hive ankeret op, kom der en melding fra Lyngby radio på VHF at der var en savnet dykker mellem Fur og Nykøbing Mors. Vi kunne se at vi havde 10-15 Sømil der til. Vi spurgte Lyngby om vi kunne være til hjælp, og de bad os om at sætte kursen. Med den gode sø der var på fjorden var det ingen problemer at komme hurtigt afsted, og det var tydeligt på alle mand at vi nu var i en helt anden situation hvor hummerdykning pludselig ingen betydning havde. Da vi nåde tæt på hvor vi skulle være kaldte vi igen Lyngby Radio, og fik den opløftende melding at dykkeren heldigvis var fundet i god behold. De havde prøvet at kalde os, men vi havde ikke kunne høre det grundet støjen fra båden. Men med den gode nyhed kunne vi atter vende båden hjemad igen og med en lille times forsinkelse var vi atter på land. Enkelte blev i klubben for at grille og smage på de friskehummere og nyde de sidste dejlige solstråler som afsluttede en helt perfekt dag i NSK Regi.

hummer3

hummer4

hummer 5

 

Tak for en god tur.
Kilde