Dag 1 - Onsdag
Onsdag den 29. maj var 5 mand samlet under broen i det lille klubhus. Vi fik pakket traileren og spændt ribben bag på bilen og kom afsted til tiden……
Tur holdet bestod af: Henrik, Daniel, John, Lasse, Peter og desværre afbud fra Steffen.
Efter det traditionsrige pitstop ved grillen i Hirtshals tog vi afsted fra Hirtshals med natfærgen med kahytter - luxus.
Dog glemte vi i forvirringen hvem der boede hvor, så Daniel måtte charme personalet for at få oplyst hvor John og jeg boede.
Lykkeligt genforenet var det tid til at købe chokolade til turen og en lille “godnat” ting.
Dag 2 - Torsdag
stavanger

Efter en nat i kahytterne ankom vi tidligt torsdag morgen til Stavanger dykkerklubs klubhus, hvor vi skulle bo alle dagene. Klubhuset var fint og vi fik pakket ud på ingen tid.
Efter udpakningen fik vi morgenmad og planlagde den første tur.
Turen skulle gå til vraget “Brandbåd”,  som ligger fint på omkring 30 meter, på trods af at de lokale dykkere havde fortalt os der var dårligt sigt, tog vi afsted med RIB’en, som lå fortøjret lige uden for døren.
Vinden var svag og vi tog ud på det første dyk. Første hold  gik i vandet og derefter andet hold. Et fint lille vrag med sigt ud over alle forventninger - +20 meter.
Efter Branbåd smed vi anker på en kendt kammuslinge position, hvor Peter havde taget en hævesæk med. Da første hold dumpede i ventede vi andre spændt på at se alle de kammuslinger. Et fint udbytte, men desværre ikke brug for hævesækken - der havde vist været andre før os.
Ikke langt derfra tog vi et tredje dyk på Bokkholmen, her var der en masse liv og igen god sigt og der var lejlighed til at træne lidt bøjeopsendelse.
Vi savnede Steffen på turen og i hytten ved madlavning, hvor det nær lykkedes os at sætte ild i et fad med nachos - havde slået grillen til ved en fejl !!
Dag 3 - Fredag
Efter lidt planlægning over morgenmaden tog vi ud til Prædikestolen, sigten havde forværret sig lidt, men efter danske standarder var vi alle tilfredse. Alle dykkere kom i vandet og efter et rigtigt fint dyk gik turen videre til et hyggeligt naturdyk ikke langt derfra.
stavanger2

Dag 4 - Lørdag
Vejret var desværre ikke med os og vi kunne ikke seje i RIB’en den lidt lange tur til vraget “Dresden”.  Derfor tog vi i stedet den 2 timers lange tur køretur over land og med færge ud til Dresden.
Da vi endelig nåede frem, ventede nye udfordringer - at komme over klipperne ned til vandet.Vi ledte efter en sti ned til vraget og efter et par timers søgen og en snak med en af de lokale kom vi endelig i vandet. Med lidt besvær fik vi udstyret på og kom ned over de store og ujævne sten. Derefter skulle vi på en lille svømmetur for at nå vraget, der var ca. 200 meter. Dykket var meget fint og vi fik et godt langt dyk. Alle var udmattede og turen gik hjemad. Da vi kom tilbage til klubhuset hoppede vi igen i dragterne og fik gjort klar på rekordtid til et hurtigt aftensdyk på 3 små vrag i fin stand, der ligger tæt på klubhuset.
Dag 5 - Søndag
Sidste dag i Stavanger tog vi ud til et vrag på omkring 40 meter, som ligger ved siden af Brandbåd, hvor Henrik skulle afslutte sit Dybdekursus.
Dykket var fint og Anders And vraget relativt nemt at finde. Vi havde god sigt og vraget er i super stand.
Efter dykket tog vi ud til et kendt naturdyk. Vejret havde skiftet og det haglede, men det mærkede vi ikke meget til under vand. Dykket var super og der var massere af liv, både krabber og kammuslinger.
Efter det sidste dyk dykket fik vi skyllet udstyret og gjort rent i klubhuset, og turen gik nu mod færgen som vi skulle med ved 20 tiden. Vi ankom til færgen og gik ombord. Denne gang blev vi ikke væk fra hinanden, men hyggede og drak turens sidste øl og gik til trætte køjs.
Alt i alt var det en super god tur og vi fik set det vi ville. Vi kom, som planlagt, hjem til DK mandag formiddag.
stavanger
Tak til alle for en god tur, og tak til Stavanger dykkerklub for lån af klubhus.
-Lasse

Stavanger

Log ind for at skrive kommentarer