Der var lagt op til en tur helt efter drejebogen, hvor Bjarke, Anders S, Daniel, Allan, Peter V og undertegnede mødtes i klubben torsdag eftermiddag for at pakke rib og trailer, hvor der traditionen tro lige var lidt der sku’ fikses på ribben - denne gang lænsepumpen.

Humøret var højt. Vi havde hørt at vi evt. kunne være heldig at møde hajer lige ud for klubhuset, så forventningerne var store.

Afgang fra klubben næsten til tiden med første stop for rituel aftensmad på ”grillen” i Hirtshals og så afsted med Color Line, hvor det blev en ”lidt” bumpet tur, idet stormen ”Knud” så småt var ved at samle kræfter, så det blev lidt sent inden vi var fremme ved huset i Farsund på øen Farøy, som lå smuk bare en spytklat fra vandkanten – what’s not to like.

Fredag morgen var det blæst yderligere op. Der var for meget strøm til at dykke efter hajer ved huset, så vi besluttede ikke at sætte ribben i vandet, men i stedet starte ”automobilerne” og køre ud i det ”grå” for at finde et sted med lidt læ – dykkes skulle der, storm eller ej.

Vi endte i den nærliggende ”Paradisbugt”, hvor vi fik afviklet et par naturdyk i stærk vind og med ”varierende sigt”….

Efter dykkene fyrede vi op i rejsekompressoren og fyldte flasker i regn og blæst – godt vi havde tørdragter på.

Da vi på vejen hjemad kom ud på vejene, gik det op for os, hvor meget det faktisk havde stormet – træer var væltet ind over vejene og elektriciteten var afbrudt flere steder, så det var rart at komme hjem i hytten til en decobajer med udsigt til aftensmaden, som Anders tryllede frem.

Anders havde også taget fiskegrej med og jeg spurgte til lidt undervisning i fiskeriets ædle kunst, hvor jeg selv er lidt på bar bund. Det sku’ de da nok lære mig, men på mindre end 10 min. lykkedes det coach Anders at miste forfanget og så var det ligesom det.

Lørdag morgen var vejret noget bedre, omend omskifteligt, og vi stævnede ud til et fedt vægdyk ved Knyten (under ledningerne) kort sejlads fra huset, hvorefter turen gik til Langholmerna på jagt efter kammuslinger og herfra til en sidste destination, som jeg ikke lige kan huske navnet på, hvor der desværre ikke var så meget spændende at skrive hjem om, men alt i alt en fin dag og igen lækker aftensmad og hygge hjemme i hytten.

Søndag var der fra morgenstunden lige tid til endnu et dyk på Knyten og så retur til færgen, hvor buffeten og dykkersnak ventede. Denne gang var overfarten noget mere behagelig end turen ud. og der blev også tid til at shoppe lidt snolder og andet med hjem til familien og venner, hvor Anders dog hårdnakket påstod, at de ca. 400 pakker snus han , var til eget forbrug.

Det blev desværre ikke til hajer i denne omgang, men ellers en fin tur og Farsund er helt sikkert et besøg værd igen en anden gang.

Tak for en god tur ?

John Krogshave

Farsund

Log ind for at skrive kommentarer