I lørdags var det endelig tid til årets første RIB-tur og grundet vejret, faldt valget på at få set det nye stenrev ved Livø, og sejle ned til Ertebølle efter lidt hummere. Det var nok godt at vi startede med en "stille og rolig" tur da der var en del rust der skulle bankes af med vores udstyr, RIB, effektivitet osv.

stenrev

Afsted kom vi og det var rart at komme på vandet og få luftet RIB'en lidt. Først forbi et skibsvrag, som ikke stak nok op til at vi gad i vandet, og der efter til stenrevet som vi let fandt med lidt vejledning fra en flink lokal i Rønbjerg og ikke mindst vores sidescan sonar, som gjorde det let at lokalisere revet. Revet er langt og er nu plottet ind i vores GPS med tre punkter, så man kan se retningen på det.

Stenrevet er meget stort og selvom det er helt nyt fra sidste år, så er der allerede en del liv på revet i form af hummer, krabber, småfisk, søanemoner osv. Efter de to dyk på revet var vi enige om at det ikke er sidste tur der til, og gerne en sommerdag hvor der er lidt mere liv og lidt bedre sigt. Desværre var der en masse garn på revet, så vi brugte meget tid på at finde et sted at dykke langt nok væk fra disse.

Dagens sidste dyk blev ved Ertebølle og vinden havde i mellemtiden lagt sig helt så vi sejlede der til på spejlblankt vand. De fleste kender de specielle formationer der er på bunden ved Ertebølle, med lange render man kan svømme i og mulighed for at finde hummere, så det får ikke en længere beskrivelse.

Tak for en god tur hvor vi fik testet udstyr og RIB så vi er klar til flere kommende ture.

Livø og Ertebølle

Log ind for at skrive kommentarer