Her følger en lille beretning om vores tur til Flekkefjord anno 2016. Turen er blevet lidt af et tilløbsstykke, hvillket ikke er uden grund da turene altid er super gode - årets tur blev ingen undtagelse. 

 

Vi tog afsted 8 mand fra Nørresundby torsdag aften med kurs med Hirsthals hvor færgen tog os videre til Kristiansand. To pakkede biler og klubbens lukkede trailer rummede diverse sæt og udstyr, og efter lidt kørsel ankom vi sent til Flekkefjord og gik hurtigt til ro i klubhuset vi lejer af Flekkefjord Dykkerklubb.

Efter nogle tiltrængte timer på øjet stod vi op til perfekt dykkervejr inde i fjorden. Det blæste lidt for meget til at komme udenskærs, men forholdene i fjorden var rigtigt gode, ingen strøm eller bølger. Undertegnede havde fået lov til låne en undervandscooter (tak til David fra klubben!) og jeg var spændt på at prøve den af. Første dyk var et naturdyk tæt på et mindre vrag. Under overfladen var sigten fantastisk, noget af det bedste jeg har set i norden, og masser af lys. Det blev til én stor lejeplads hvor Peter V og mig selv tossede rundt med scootere og fandt en masse kammuslinger. Vi kom vidt omkring, det meste af tiden på 12-15m men vi var kort nede og vende på 30m hvor lyset var mere begrænset og stemningen en anden.

  

 På vej tilbage mod tovet stopper Peter V. op ved siden af Bjarke og Peter MC, og jeg når lige at undre mig over hvad der er så spændende et tilfældigt sted på sandbunden. Da jeg kommer helt derhen møder jeg et syn som jeg ikke glemmer lige foreløbigt. Bjarke ligger på knæene med hænderne fast omkring kæberne på en kæmpe havtaske (jeg ville også have holdt godt fast der), mens Peter MC er ved at sy (!) munden sammen med nylon-line. Det åbne gab var simpelthen for stort til at komme ned gennem åbningen til fangstnettet, og der måtte alternative metoder til inden havtasken med hjælp fra Peter V lige kunne klemmes ned i nettet. Humøret var højt efter gode dyk, måske lige med en lille undtagelse hos Steffen - spørg selv hvilken havbiologisk detajle som senere blev udbedret til Steffens store fornøjelse. 

 

Andet dyk om fredagen var endnu et naturdyk hvor kammuslingerne igen stod for skud. Da vi kom hjem til klubhuset igen blev fisk og muslinger ordnet, inden Anders forkælede os med masser af kød til kolde øl. Altid en dejlig træthedsfornemmelse oven på en god dykkerdag, og selskabet havde stadig et par timer som skulle indhentes.

 

 Lørdagen stod på masser af dykning, super nemt med bådplads lige uden for klubhuset (se galleri), og udstyr som stod klart. Første dyk blev taget på Gudrun, et stort og efterhånden for os velkendt vrag med 48m til bunden, hvor masten dog allerede mødes på 14m. Alle fik også her gode dyk. En af 'attraktionerne' på Gudrun er lokummet (på 40m), hvilket blev spottet af en håndfuld dykkere, mens resten mere eller mindre hårdnakket påstod at det ikke eksisterede.  

Herefter stod den på mere af den flotte natur på lidt lavere vand. Jeg havde igen scooteren med nede, og vi fandt nye steder med helt utroligt mange store kammuslinger. Da fangsnettet til sidst var godt fyldt måtte der blæses godt med luft i både dragt og vinge for at få dem med til overfladen. Nogle af os havde ikke fået nok efter andet dyk, så det blev til et par dyk ved klubhuset, det ene et natdyk hvor vi så en masse ål - de har sikkert nydt godt af fiske/muslinge affald vi smed i vandet. 

 

Søndagen var hjemrejse dag, hvor vi havde et enkelt dyk på Gudrun. Undertegnede havde her sit dyk nummer 100, under rigtigt gode forhold. Sigten var igen rigtigt god, og vi kunne på et tidspunkt se tre hold (et par rebreathere gæstede på samme tid) dykkere igang med at undersøge Gudrun med lyskegler, flot syn. 

 Tak til alle for en super god tur! - ikke mindst Peter V. som arrangør.

Deltagere: 

Anders Scheuer, Steffen Frahm, Søren Theilgaard, Peter M. Christensen, Søren Kristensen, Bjarke Kristensen, Peter Valler, Daniel B. Rømer

Se flere billeder herunder:

 {jcomments on}