Vi mødtes ved klubhuset fredag sidst på eftermiddaggen og får hurtigt pakket og kommer afsted med trailer og rib selvfølgelig efter lidt rituelt “bøvl” med lyset på bådtraileren.

 

Jeg er selv lidt spændt på turen, idet jeg ikke er specielt erfaren og ikke har været i vandet et års tid, så hvordan mon det så lige går ?  

 

Første stop på turen er Burger King i Randers, hvor Daniel støder til. Der bestilles Triple Whoppere med hele svineriet. Anders S bestilte sidst men er først færdig - respekt.

 

Først på aftenen når vi klubhuset, som vi har lånt af Dykkerklubben Plask og aftenen går med, over en øl, at fortælle røverhistorie, diskutere morgendagens distination med lidt nervøs skelen til vejrudsigten, der varsler østenvind i et land hvor der ellers altid blæser fra vest.

 

 

Lørdag er vejret som frygtet lidt vel broget, så efter råd fra den lokale formand beslutter at gå efter et lokalt vrag tættere på end den oprindeligt planlagte - OK med mig, da jeg ikke er udpræget søstærk. Efter en ribrur a’la Falken i Fårup Sommerland får vi endeligt sendt første hold ned, men de kommer desværre hurtigt op igen - stærk strøm og nær nul sigt, ØV BØV.

 

Lidt slukørede vender vi tilbage til basen, men efter lidt mad i solen stiger humøret  igen og vi pakker traileren og kører til Ebeltoft for et strand/UV dyk.

 

Varmt fladt vand, god sigt og masser af liv. Dejligt 1,5 times marathon hyggedyk og gang i kamera og harpuner, selvom Steffen vist lige skal have justeret sigtet lidt.

 

Sidst på eftermiddagen vender vi trætte hjem til hulen. Mad fra den lokale pizzapusher og en masse grejsnak - så blev det alligevel en vellykket dag.

 

Vejrudsigten søndag varsler fortsat østenvind, så vi beslutter at gå efter læ og dykker fra ribben på prammen i Kalø vig 45 min. kørsel fra Grenaa. Prammen ligge kun en sømil fra land, på lavt vand (11m) og vandet/vejret viser sig fra sin absolut bedste side - det tegner godt.     

 

Vi havde besluttet alene at tage dette ene dyk, inden vi trillede nord på, så vi gav os god tid og ku’ tillade os en times tid på bunden.

 

Vraget er ikke stort, men en rigtig fin oplevelse alligevel. Velbevaret/begroet omvendt vrag, krebs, hummer og småtorsk (fisk altså) i sprækker og huller og god sigt……. Lige indtil et dykkerskolehold til sidst dukker op.

 

 

Så går turen tilbage til kysten, ribben kommer op, vi får udstyret af og så går det hjemover.

 

Tak for en dejlig weekend til 2 x Anders, Daniel, Steffen og Peter og hvor var det godt at komme i vandet igen :-)

 

John Krogshave

 

{jcomments on}