RIB-sæsonen blev skudt igang lørdag den 19 marts, hvor vejret var helt perfekt, specielt først på dagen. Vi var morgenfriske og havde afgang fra klubben lidt over 8, hvorefter turen gik mod Strandby. Målet for turen var Korallerne, der passede fint til at pudse stilen af på lavt vand og samtidig se noget flot natur i DK. 

 20160319 110722 resize

Som lovet var vejret rigtigt fint, blikstille vand, en skyfri himmel og vindmøller som stod stille. Vi fik RIB-en i vandet fra slæbestedet i Strandby, og sejlede derefter mod Hirsholmene med båden fyldt. Korallerne blev slået, og det viste sig hurtigt at der absolut heller ingen strøm var, så forholdene var helt perfekte. Under vandoverfladen var sigten rigtigt fin og der var masser af lys, dejligt. Fisk var der endnu ikke ret mange af, men vi så en del store taske-krabber, nøgensnegle og flotte formationer. Det var undertegnedes første tur på korallerne, og jeg må sige at det er flot dykning i Danmark som bestemt kan anbefales! Min maxdybde var her 9m - et rigtigt hyggedyk.

At strømmen var minimal blev understreget af at ankerkæden end ikke blev rettet ud med RIB'en bundet på. Eneste minus var vandtemperaturen, som på nuværende tidspunkt er omkring 5 grader. En del af besætningen var derfor blevet kolde, og valgte at stå over andet dyk på dagen. Andet dyk gik til  Ellen Emil, et mindre fiskefartøj som gik ned i 1994. Vraget ligger på omkring 18m, og stikker idag ikke mere end en meter op. Sigten var dog også fin her, og det blev til et 30 min dyk. Turen gik herefter hjemover, og vi kan berette at RIB'en er kampklar til en god sæson.

Deltagere: Daniel B Rømer, Peter Valler, Steffen Frahm, Anders Scheuer, Susanne Jensen, Henrik Zimmermann