Vi fik desværre et par sene afbud, så vi var kun seks mand. Turen over var noget hård, og da kaptajnen lovede 20 m/s og 5 meter bølger, frygtede vi det værste. Det kostede dog kun en times ekstra sejlads og en halvt smadret taxfreebiks, men det så nu ikke ud til at påvirke en eneste af NSK dykkerne.

gudrun vrag  gruppe flekkefjord dykkere

Søren T på Gudrun og det obligatoriske gruppebillede af de flotte fyre (hvornår kommer der damer med?)

I Flekkefjord er vandet altid fladt, så vind betyder ikke noget, og ved formiddagstid gik turen til Gudrun i solskin. Jeg ved ikke, om det skyldes, at vi i år var afsted, et par uger før end vi plejer, men sigten var fantastisk. Man kunne let se på tværs af lastrummene, og fra 30 m kunne man se silhuetten af RIB’en i overfladen. Vi havde 30 % nitrox og decogas, så det blev et godt langt dyk, dog uden at se de dybere dele.

fin sigt  rib peter

Man kan let se dykkerne på sikkerhedstoppet, og Peter har sat kursen i det flotte landskab

Næste dyk blev på vraget af Stuholm, eller dvs. at vi fandt det ikke i første forsøg, så det endte med et blomsterdyk. Jeg ved ikke om det er alderen der er begyndt at trykke, men jeg nød faktisk dette dyk rigtigt meget. Det var som at dykke i et akvarie med utroligt mange fisk og et fantastisk landskab, som var let at overskue med 20+ m sigt, og det blev også til en god pose kammuslinger.

Peter MC valgte, som han efterhånden har for vane, at ofre sin middagsmad til havguderne, så jeg måtte en tur i baljen igen sammen med Søren. Denne gang gik det bedre med at finde vraget. På landkending blev vi enige om at nu måtte vi være tæt på, og ganske rigtigt, så have ankeret ramt lige ind i side af styrhuset.

stenbider  kunstigt rev

Stenbider og kunstigt rev

I løbet af weekenden kom vi også på katedralen, som var knap så imponerende som tidligere, grundet den gode sigt. Det var dog et rigtigt fint dyk, hvor jeg fandt en havtaske, som Søren T stak. Vi skulle lige hen og vise Daniel og Anders den fine fisk, da de ikke havde fået deres med op dagen tidligere, og vupti så bed den sig fast Sørens knæ. Søren så ikke for stolt ud ved situationen, og jeg var ikke til meget hjælp, da latter og maske ikke passer for godt sammen. Det lykkedes Søren at få hånden ind i kæben og vriste fisken fri, men det kostede en våd hånd.

havtaske  god sigt dyk

Havtaske uden Sørens knæ og når man kan se bunden på mere end 20m fra overfladen er det da helt fint.

Endnu engang skal der være stor ros til kokke, indkøbere og jagere for den udsøgte menu. Den stod på havtaske, koteletter, kammuslinger, hakkedrenge, nachos, banansplit og andet godt.

kammusling  soren sur

Dagens fangst og en skeptisk Bokser, der ikke helt kan forstå, at vi ikke bare køber dem i Brugsen.

Der blev dykket flere gode dyk, ikke mindst på Gudrun, hvor der blev penetreret og afgasset i stor stil. Selvom jeg har været der mange gange før, bliver jeg alligevel altid imponeret af Gudrun. Tænk at have et WW2 vrag 10 minutters sejlads fra sit klubhus, hvor der altid er fladt vand, ingen strøm og fin sigt.

Tak til Søren, Bokser, Scheuer, Daniel og Peter MC for endnu en virkelig hyggelig tur, som jeg vil huske for den fantastiske sigt, første havtaske, virkelig gode mad og generel ja-hat hele vejen igennem.

Flekkefjord 2015

Log ind for at skrive kommentarer