Kristihimmelfartsturen med RIB’en stod på en forlænget weekend til Kristianssand for at besøge de mange fine vrag. Vejrudsigten lovede glimrende vejr og generelt fik vi pænt vejr de fleste dage.

Vi fik dog allerede et lille problem, da Colorline ikke ville lade os få begge trailere med, men efter lidt brug af plastikkortet fik vi begge trailere med. J Efter en fin sejllads, hvor der blev købt fine norgeshatte så vi (næsten) alle matchede, ankom vi til Kristianssand feriecenter efter midnat og så var det på køjen.

Første dag i Kristianssand blev brugt på at gøre RIB’en klar og lokke nye dykkerpositioner ud af Carlo og så afsted på første dyk. Men på trods af smukt vejr var så der nogle der blev lidt søsyge på den halve så den hele morgenmad måtte op igen J Den halve er et rigtig fint vrag og lever fuldstændig op til sit navn. Vraget ser virkelig ud som det nærmest er skåret i to dele, hvor kun den ene del er tilbage, deraf navnet…. Mens vi ventede på andre dykkere i vandet valgte flere af deltagerne at vise hvordan man kunne lade vandet ved at stå agter i RIB’en og bare lade vandet drive nedad det ene ben, rigtigt lækkert. Dette startede flere diskussioner omkring tisseventiler på hele turen.

Efter den halve gik turen mod Tom B. På Tom B var der lidt flere bølger og det betød at nogle måtte have den sidste del af morgenmaden udenbords. På Tom B måtte vi hjælpe et hold tyske dykkere der ikke var helt vandt til at dykke i brænding og strøm…. Men dykket på Tom B var fantastisk. Stadig et rigtig fint vrag, selvom sigten er set bedre, så var det stadig meget fint. Vi havde harpunerne med og alt den ’fiskefoder’ der var smidt vandet hjalp J så der blev skudt mørksej samt et par fladfisk, men nogle slap dog væk. Derefter hjem og få aftensmad…

Næste dag havde vi helt fantastisk vejr, så turen gik til minestrygeren (U426). Fantastisk sejltur ud gennem skærene. Vraget er rigtig fint, men desværre en del nedbrugt, men stadig muligt at se mange detaljer og flotte begroninger. Igen viste flere deltagere ’glæderne’ ved at en tisseventil. Mens vi lå og ventede, gik der desværre en halsmanchet (naturligvis ikke pga. manglende tisseventil). Men takket være storsind af en deltagerne blev der lånt en dragt så alle kunne få dykket. Derefter gik turen hjemad og sætte en passagerer af (minus halsmanchet), hvorefter turen gik til byvragene. Det er fine vrag der ligger på meget lav dybde (15-20m), vragene er stadigt meget velholdt og der er gode muligheder for at penetrere vraget, især i de store lastrum. Efter dykket kom en Tysk ubåd tæt forbi… Aftensmaden blev nydt på terrassen i det fineste vejr med udsigt over vandet.

Lørdag var vejret ikke så fint som tidligere på turen, men dykkes skal der, og man kan ikke tage til Kristianssand uden at besøge Seattle. Flere af os havde været på Seattle før, men igennem årene er der desværre mange detaljer der er forsvundet. Men Seattle er og bliver et rigtig fint vrag. Men besøg det, inden det forsvinder helt :) Efter Seattle fandt vi en lille hyggelig vig, for at se på et ukendt vrag og om det mon var værd at dykke, det var ikke tilfældet. Men under stoppet i den lille vig, fandt vi ud af at Thomas Grønne er en utrolig yndefuld fridykker, selv i tørdragt.

Dagen afsluttes med byvragene, som altid er et ekstra dyk værd. Ved siden af byvragene lå den tyske ubåd fra tidligere. Efter byvragene blev nogle af os sat i land ved dykkercentret, mens resten sejlede ud og plukkede kammuslinger. Muslinger var smukt tilberedt på grillen som forret til aftensmaden. Hovedretten var en omgang spaghetti bolo, der åbenbart var så krydret at flere deltagere fik sved på panden.

Søndag stod på afslapning og pakning og så gik turen hjemover…

Tak til deltagerne for en kanon tur til Kristianssand og til vragene Den halve, Tom B, Seattle, Byvragene (2x), U426 (minestrygeren) for de gode dyk J. Og de mange fine diskussioner om tisseventiler…

Deltagere: Peter Valler, Thomas Grønne, Søren Bokser, Peter MC, Daniel Rømer og Steffen Frahm.