Weekenden bød endelig på let vind fra øst, så der var lagt op til en tur på Vestkysten. Det var ikke muligt at finde nok folk til lørdag, men til gengæld fuld tur søndag (Gert, Anders, Kaspar, Søren og 2 x Peter). Der var godt med læ i Tannis Bugt, så valget faldt på Faros, og turen der ud gik også med 25 knob på stort set fladt vand.

Dykkere

De 15 sømil blev hurtigt tilbagelagt og vraget blev slået. Det flade vand gjorde at vi fik nogle rigtigt fine billeder på sonaren, men jeg glemte at få dem ud af plotteren, så de må komme på et senere tidspunkt.

Vraget er en coaster som står ret på bunden og er stort set intakt, bortset fra at taget på broen er faldet sammen. På tidligere besøg har loftbeklædningen, i form af store plader, hængt faretruende løst i loftet, men denne gang var de faldet ned, så det var muligt at penetrere skibet, og svømme rundet mellem de forskellige rum på de tre etager, gennem gange og op og ned af trapper. Denne gang blev det også til en tur omkring stævnen, som jeg ikke tidligere har set.

Faros

For mit vedkommende blev det til to rigtigt gode dyk, hvor vi fik set det meste af skibet, havde fin sigt, fik stukket en tunge, fik lidt deco og min makker Anders fangede det hele på film, som sikkert kommer online på et tidspunkt. Ud over billederne her er der nogle screenshots fra hans film i galleriet.

vlcsnap 2013 08 25 19h39m12s32-860-600-450-80

Efter en dag med høj sol, fladt vand og et fedt vrag tøffede vi alle tilfredse mod havn og selv et af de ældre medlemmer, jeg nævner ingen navne, vil gerne med på tur igen.

Faros
Til dem der ikke kender Faros, så var det et lastfartøj på 84 meter, der sejlede med tømmer. I hårdt vejr på Nordsøen fik skibet slagside, og besætningen blev reddet under en dramatisk redningsaktion, hvor en af redderne desværre omkom. Med slagside blev skibet bugseret mod land men sank i Tannis Bugt.

DR har lavet en dokumentar "M/S Faros", som kan ses her og "Når liv koster liv" med optagelser fra redninsaktionen, som kan høres her.

Faros1-861-600-450-80

Log ind for at skrive kommentarer