Skrevet af Thomas

6/7 2013

Turen gik mod 6 nye positioner som Valler havde støvet op ud fra Fredrikshavn. Deltagere: Sørenbokser, Peter MC, Dennis, Valler, Allan (Vallers ven) og undertegnet. 

Da turen gik efter flere usikre positioner var der lidt tvivl om hvor langt der skulle sejles, hvilket harmonerede dårligt med at Kirsten forinden havde informeret om at brændstofmåleren var gået I stykker under regatta. Den havde tilsyneladende virket fint, men var så over tid begyndt ikke at give noget udslag.

Med en fælles indsats fra en broget gruppering af håndværkere, et par akademikere og dykkerinstruktører viste benzinmåleren sig at kunne fikses for den beskedne pris af 954kr, med 81L brændstof oveni som en lille trøst.

Vi takker Kirsten for dagens første grin og fortsætter med beretningen. 

Vraget var et dampskib, afsløret af dampkedlen som stod fint på bunden. Det lå på 18m dybde og sigten var ca. 3m. Resten af vraget løftede sig ikke meget mere end en meter over havbunden. Alligevel stod det hurtigt klart at dette vrag bestemt ikke havde været besøgt mange gange før, og hvis overhovedet kun af blinde blomsterdykkere, da flere flotte messing genstande lå frit fremme på vraget.Der blev set messing dæksel, messing "navigations udstyr", ko øje (et tidligere besøg af Valler), kompas holder og instrumenter. Super fedt med et “jomfru” vrag, især så tæt på Fredrikshavn.

Udover “guld” bød vraget også på nogle af de største torsk og taskekrapper jeg hidtil har set – vi så desuden en havkat, som altid er et ikke kønt, men spændende bekendtskab. Det blev også til en enkelt torsk i nettet, som gav en fair fight fra sig under overfladen (5,5 kg renset). Dagens umiddelbare største forhindring var et brandmandsbælte fra 5-15m, som meget effektivt havde indtaget hele vandsøjlen. Altid en oplevelse, især for en ny dykker som Peter MC der med desperate stemme spørger, “jamen hvad man jeg gøre ved det? – og får svaret – “Vi kan pisse dig i ansigtet”. Hans øjne illustrerede med al tydelighed at et sådanne tilbud aldrig før havde virket som en så attraktiv mulighed. 

Dagens andet dyk var ligeledes et for os nyt vrag på 18m, men med kun 1-1,5m sigte var det dog noget svært at finde rundt på. Dog er det sikkert at begge vrag skal besøges igen. 

Alt i alt en fantastisk tur, som snart skal gentages.

Se billeder her

Log ind for at skrive kommentarer