Lørdag den 17. april var Aalborg-Nørressundby Sportsdykkerklub i samarbejde med Aalborg Svømmeklubs Sportsdykkerafdeling og Aalborg Dykkerskole på havnen i Aalborg for at samle affald i forbindelse med Danmarks Naturfredsningsforenings affaldsindsamlings uge.

Det er normalt ikke tilladt at dykke ved havnefronten i Aalborg, men med de fornødne tilladselser fra Kommunen, Aalborg Havn og orientering til Politiet var 17 forventningsfulde medlemmer af de 2 dykkerklubber mødt på havnen lørdag kl. 10.

Planen var, at vi skulle gennemsøge området fra Honørkajen til Limfjordsbroen for affald i havnet som skulle fjernes.

Der blev hurtigt lagt en plan og de forskellige dykkerhold hoppede i de 7 grader varme vand. Pga, strømforholdene i Limfjorden er det ret begrænset hvad der ligger af "let" affald på bunden. Flere dykkere kom op af vandet og var overrasket over hvor rent der faktisk er på de ca. 5 meters dybde som der er langs havnekajen.

Der blev dog spottet en del cykler, løbejul, trafikkegler osv. som blev markeret og trukket op af havnen.

 

Efter det første dyk var der en pause på havnen, hvor dykkerne kunne blevet varmet lidt op med en lækker grillpølse som den lokale Slagter Carlsen havde sponseret til dagens projekt. Hjemmebagt kage var der naturligvis også. Med lidt ekstra energi i tanken hoppede dykkerne i vandet igen til dyk nummer 2. 

Det var en hyggelig dag hvor den ikke kun stod på hårdt arbejde. Der var masser af snak og hygge blandt medlemmerne og det blev da også til nogle ture i en af de 2 support speedbåde, som vi havde liggende i vandet for at beskytte dykkerne. Smilene var særligt brede blandt de folk som var ude i ANSK's nyservicerede 150HK RIB som skyder en fart på over 70 km/t. 

Efter en velfortjent øl eller sodavand pakkede vi sammen kl. 15.

Tak til ASS og Aalborg Dykkerskole for et hyggelig dag og et godt samarbejde.

Havneoprydning_2021