Aalborg-Nørresundby Sportsdykkerklub har igennem en periode haft en aftale med Søparken, om at vi som klub har tilladelse til at anvende søen til dykning. En aftale vi er rigtig glade for, da søen er oplagt til træning og dykkermål, når forholdene ikke er til dyk i Limfjorden.

Søen er dog hegnet godt ind, hvilket kan være en udfordring, da vi ved tidligere dyk har måttet forcere hegnet med trappestiger. En ikke helt ufarlig øvelse med op til 60-70 kilo udstyr for nogens vedkomne. 

 

Søparkens administration har givet Aalborg-Nørresundby Sportsdykkerklub lov til at montere en låge i hegnet, således sikkerheden kan øges. Det er iøvrigt også nemmere ikke at have en stor trappestige med som en del af dykkerudstyret. 

Mandag aften den 8. juni 2020 var 6 dykkere fra ANSK mødt op i Søparken og fik den specialfremstillede låge monteret som vi havde medbragt. 

Efter en tilfredsstillende montering, hvor vi kunne konkludere, at lågen er monteret mere lige end det hegn som er der i forvejen hoppede 4 dykkere i vandet til et sent aftendyk.

Vi har et smut nede for færdiggøre den line som er nu er trukket fra kridtkanten på 5 meter og til bunden. På det sted er der ca. 37-38 meter dybt. Søparken er uofficielt danmarks dybeste sø. Furesø på Sjælland er officielt den dybeste sø i Danmark med 37,7 meter. Vi har ved tidligere lejligheder målt dyben i Søparken til 40 meter.

Cementen skal lige størkne inden vi vender tilbage og finjustere lågen, men inden for en uges tid skulle lågen være klar til brug. Lågen er moneret en kodelås som kun udleveres til ANSK medlemmer i overensstemmelse med vores aftale en Søparken.

Tak for hjælpen til Søren, Bjarke, Henrik, Frank, Romana og Allan.

Laage_Soepark2020