Onsdag d. 20 maj skulle en lille gruppe dykkere fra klubben have været på dykker-tur til Haugesund i Norge, men grundet corona situationen blev turen aflyst. Så det var seks nedtrykte dykkere der måtte se efter et alternativ, for dykkes det skulle der, nu da der var en lang weekend i vente. I dagene op til Kr. Himmelfartsdag blev vejret studeret nøje, og valget faldt på vestkysten, da DMI meldte svag vind torsdag. Der blev booket overnatning i Vesløs, en kort køretur fra Hanstholm.

Onsdag aften efter spisetid mødtes vi i klubben for at pakke båd, trailer og diverse grej. Der blev provianteret og humøret var højt, da der var udsigt til en vindstille torsdag på Vesterhavet. Efter endt pakning m.m. gik turen mod det lejede hus i Vesløs.

Efter et par kilometer uden for Brovst måtte der gøres holdt, da bådtraileren havde problemer med et overophedet hjul eller en bremse der lugtede fælt. En halv times pause eller lign. blev det til, så var karavanen på farten igen. Uden yderligere problemer ankom selskabet til Vesløs og indfandt sig i det lejede hus. Så var det også blevet tid til en kold øl eller to inden sengetid, hvor snakken gik lystig og det blev afsløret at næste dags dykning gik til ubåden U406.

Tidlig op torsdag morgen, hvor morgenmaden blev indtaget og madpakkerne smurt. Så var det ellers bare afsted mod dagens dykkermål. På havnen i Hanstholm var der selvfølgelig mange lokale fritidsfiskere m.m. der havde fået samme idé med en lille sejltur på havet.

Efter lidt venten ved slæbestedet fik vi båden i vandet og kom i gang med at samle udstyr m.m. Så var det endelig afgang mod U406, og forventningerne var særdeles høje da kun en enkelt af deltagerne havde dykket på vraget før.

Der var næsten spejlblank vand og ingen vind, og ca. 20 sømil senere var vi på stedet. Vraget blev skudt og anker smidt i vandet, så skulle der dykkes.

U406 er en ubåd der sank under bugsering fra Helsinki til Liverpool. Heldigvis sank den tættere på den danske vestkyst end Liverpool, England. Vraget ligger på bagbord side på ca. 26 meter vand og er særdeles godt bevaret, dog er der nogen der har fjernet ubådens skruer.

Efter 2 dyk pr. mand gik turen tilbage mod Hanstholm. Nu var der knap så spejlblankt vand, men det betød intet efter 2 særdeles vellykkede dyk på et vrag som dette.

Vel ankommet til havn fik vi båd og grej samlet sammen. Så var det bare afsted mod huset i Vesløs, hvor der skulle fyldes flasker og spises pizza.

Fredag morgen var vejret ikke dykkervenligt, men vi håbede på en lille chance for et dyk om formiddagen på et vrag ca. 3 sømil uden for havnen i Hirtshals. Det skulle dog snart vise sig at den chance ikke var noget at skrive hjem om, så det blev besluttet at opgive. Nu var vi jo kommet for at dykke, så der blev taget en rask beslutning for et dyk ud for molen. Den gamle mole er skredet i havet af uvisse årsager, og alle de store betonklodser ligger nu under overfladen og er et godt sted at dykke på lavt vand. Sigten var god, næsten 10 meter visse steder. Der blevet fanget en del krabber der måtte aflevere kløerne til nogle af dagens dykkere. Efter endt dykning gik turen tilbage mod havnen, og nu viste Vesterhavet sig fra sin, ikke så pæne side, idet der var blæst op så skumsprøjt stod ind over båden. Tilbage i havnen var der fyldt godt op med både og joller der ikke skulle på havet, grundet vejret. Efter endt nedpakning af båd og grej gik turen tilbage mod Nørresundby, hvor deltagerne skiltes efter et par dage med god dykning og samvær. Deltagere på turen var: Peter Valler, Steffen Frahm, Daniel Rømer, Henrik Kildegaard, Allan Meyer og Søren Kristensen.

Film fra u-båds turen