Skærtorsdag var der slået en RIB-tur af Jonas, en af klubbens nye bådførere. Vi havde sat næsen op efter Vestkysten og det fine påskevejr skuffede os ikke. Så fra morgenstunden blev RIB’en hurtig klargjort udfra checklisten og bilerne pakket og GPS’en blev sat mod Hanstholm.

Planen for dagen var vragene Pollux og Jan Magrethe som begge ligger indenfor 10 sømil fra Hanstholm. Vi sejlede ud i det smukkeste påskevejr og havde vinden i ryggen på vej mod Pollux.

Pollux er er et fint gammelt dampskib som har ligget på bunden i godt 100 år. Så vraget er meget nedbrudt, men der er mange fine detaljer og et imponerende dyreliv. Vi håbede dog alle på at få skudt en fisk, men første hold støvsugede Pollux for alt svømmende liv så vi andre måtte tage til takke med krabbekløer som der til gengæld var rigeligt af. Sigten på Pollux var kun knap 5 meter og for Vestkysten er det jo ikke imponerede. Efter Pollux satte vi kursen mod Jan Magrethe som ligger mellem Pollux og Hanstholm. Her var der blæst en smule op så vi fik lov at føle at vi var i live under sejlturen til Jan Magrethe. På Jan Magrethe havde vi noget bedre sigt og igen blev der skudt et par fisk. Jan Magrethe er et noget yngre vrag så der er masser af detaljer, nogle er dog begravet i sandet at se da hun ligger på styrbords side. Et par stykker sprang enten over andet dyk pga. vand i dragten, eller tog et kortere dyk.  

Tak for turen!

Deltagere: Jonas, Jeppe N, Peter V, Simon, Kildegaard og Steffen

P1060374 1

Billeder af hhv. Pollux og Jan Magrethe fra vragguiden.